Sinds 2013

Sinds 2013 maken we ambachtelijk ijs. Na een professionele ijs-cursus in Italië, werd een Volkswagen busje omgetoverd tot ijscowagen. Na een jaar te hebben rondgereden, was het tijd voor een vaste locatie in Wijk aan Zee. Ondanks het succes, was het onze droom om iets in Santpoort op te zetten. Uiteindelijk kwam de welbekende ‘ijsboerderij’ op ons pad en zijn we het avontuur aangegaan. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een brasserie/ijssalon waar we heel trots op zijn.

Onze producten

Schepijs

IJstaarten

IJSbonbons

Ons iJS

Ons ijs wordt op ambachtelijke wijze gemaakt: dit doen wij met veel plezier en liefde. Om iedereen van ons ijs te kunnen laten genieten, maken wij ons fruit-ijs (op banaan na) lactosevrij. In het hoogseizoen kunt u kiezen uit 18 smaken! Aan roulatie geen gebrek. Daarnaast werken we enkel met natuurlijke ingrediënten. Eén van onze lokale samenwerkingen is met boerderij Westerhoeve uit Santpoort. De melk die wij gebruiken, komt van de koeien die op het weiland grazen, lekker lokaal dus!

Bekijk onze ijstaarten en bestelinformatie onderaan de pagina 

Neem een kijkje

Hoe wij ons ijs en onze ijsbonbons maken 

IJsbonbons

Alles wat we doen, doen we met passie en plezier. Als het om ons ijs gaat, zie je dit terug in de verschillende smaken en vormen. Niet alleen maken we ijs, maar dus ook ijstaarten en ijsbonbons. We hebben 5 smaken ijsbonbons, maar ook deze kunnen variëren. We vinden het namelijk leuk om nieuwe smaakcombinaties uit te proberen, waardoor er ook limited edition smaken ontstaan!

De bonbons hebben een zachte vulling met een omhulsel van Semifreddo (Italiaans ijs) en zijn vervolgens gecoat met chocolade, met een passende topping. De zachte vulling bestaat bijvoorbeeld uit karamel, hazelnoot, vanille, yoghurt of framboos. Om verliefd op te worden! Liefde gaat immers door de maag.  

Wegens populariteit kunnen ijsbonbons op dit moment niet worden besteld, maar ze kunnen bij ons worden afgehaald of natuurlijk direct worden opgegeten. Vraag ernaar bij de bar of bestel vanaf de menukaart. 3 voor 5 | 2 p.st.

Als je vaak onverwacht bezoek krijgt, zijn deze ijsbonbons een perfecte optie. Je kunt ze namelijk een maand in de vriezer bewaren. Zo heb je altijd een luxe lekkernij voor je gasten. Haal ze uit de vriezer en wacht ongeveer 2 minuten, eet smakelijk!

IJstaart

Eén van de leukste dingen die we doen, is het maken van Italiaans schepijs. Het begon met een cursus ambachtelijk ijs maken bij Carpigiany University, Italië (2013). Toen we dit avontuur aangingen, wisten we niet dat we zo veel nieuwe smaken zouden ontwikkelen, zoals onze geliefde smaak koffiewafel.

Een goede educatie, ervaring en een innovatieve houding hebben ervoor gezorgd dat we niet alleen ijs maken! 


In de basis bestaan onze ijstaarten uit een overheerlijke koekbodem, één of twee ijssmaken en een topping van chantilly crème. Dit is een heerlijke gezoete en luchtige slagroom! Smelten doet deze ijstaart trouwens niet. Hoe dan? Die is natuurlijk al op, voordat hij de kans heeft gekregen. Toch terug in de vriezer? Dan blijft deze ambachtelijke ijstaart nog twee maanden goed. 

Bestelinformatie

  1. Hoeveel personen? We hebben een grote ijstaart voor 8 à 10 personen en kost 24,50. Ook hebben een kleine variant voor 5 à 6 personen en deze kost 16,50.
  2. Welke smaken? Je kan maximaal twee smaken kiezen. Smaken verschillen en daarom hebben we geen vast assortiment. Verrassingen zijn best leuk toch? Op dit moment (maart 2023) hebben we in ieder geval: koffiewafel, monchou, appeltaart en framboos-cheesecake. Staat jouw favo smaak er niet tussen..? Jammer, maar geen zorgen! We vinden het belangrijk dat iedereen zijn of haar favo ijstaart kan samenstellen, geef daarom altijd je wensen door.
  3. Is er een speciale gelegenheid, heb je een allergie, ben je vegan? Of is er iets anders waar we rekening mee moeten houden, geef dit aan ons door. Als het om een allergie of veganistische levensstijl gaat, maken we de bodem dan van andere soort koek en natuurlijk hebben we sorbetijs (aardbei, citroen, bosvruchten, mango). Nogmaals, smaken verschillen, we kunnen niet garanderen dat deze smaken voorradig zijn. Echter zullen we absoluut ons best doen om jouw favo ijstaart te maken.
  4. Mail ons (info@hoeveduinenkruidberg.nl) en geef de antwoorden op vraag 1 tot en met 3 aan ons door. Vertel vervolgens wanneer je de ijstaart wil komen ophalen. Wij willen dit graag een week van te voren weten. We nemen dan zo snel mogelijk contact op en kijken samen naar de mogelijkheden.